Dag 3: Ft. Myers - Orlando

Wat gedaan vandaag?

Myakka River State Park heeft prachtige wandelpaden tussen de bomen.

Opnieuw een nacht met weinig slaap (dankzij ongeveer 10-12  jeukende muggenbeten!) en vroeg wakker. Het heeft één voordeel en dat is dat we als één van de eerste aan het ontbijt zijn en al vroeg op pad kunnen gaan. Eerste stop is Myakka River State Park, één van de grootste en oudste parken in Florida met heel wat wildlife. Onderweg naar dit park komen we langs de Interstate een ontzettend rokerig gedeelte tegen. Na een paar minuten verder rijden, komen we voorbij een gedeelte vlak langs de Interstate dat in brand staat. Of dit opzettelijk of natuurlijk is gebeurd, weten we niet.

Onderweg hebben we allerlei dieren gezien:

  • alligators
  • rode kardinaal (vogel)
  • allerlei vreemde insecten
  • kleine salamanders (die zo ongelooflijk vinnig zijn)
  • reetjes
  • roofvogels (waaronder de Amerikaanse zeearend, maar helaas zat hij heel ver en zijn de foto's niet indrukwekkend)

Myakka River State Park heeft prachtige wandelpaden tussen de bomen, waar we konden genieten van de mooie natuur en ontsnappen aan de brandende zon.

Nadien rijden we door naar Tampa, waar we eventjes halt houden en over de boardwalk lopen. Daarna is het tijd voor Orlando. Ons hotel ligt op International Drive, ongeveer de bekendste straat van Orlando. Heel wat (kermis)attracties en alle grote Amerikaanse (fastfood)ketens wisselen elkaar af. We ontdekken alvast eventjes de omgeving, hoewel het snikheet is in de zon!


 

Verblijfplaats
Rosen Inn