Dag 4: Universal Studios

Wat gedaan vandaag?

De attracties zijn stuk voor stuk indrukwekkend en het park zelf is tot in de puntjes afgewerkt.
T o p d a g !

Onze kamer kijkt uit op Vulcano Bay, het nieuwe waterpretpark van Universal dat eind mei opengaat. Maar daar zijn we beiden niet zo'n fan van. Wat wel top is, is dat ons hotel dus op wandelafstand van de Universal Studios parken ligt en we deze ochtend dus heel snel ter plaatse waren.

We beginnen bij de Despicable Me attractie, die we vorig jaar in Hollywood ook gedaan hebben. De meeste attracties zijn simulators die je het gevoel geven op een echte achtbaan te zitten, inclusief bewegingen, warmte, vocht, "versnellingen", etc., meestal in 3D. Zo ook deze attractie. Voor kleine kindjes (of mensen die gevoelig zijn aan deze attracties) is er ook een "vaste bank die de bewegingen niet maakt, zodat je ook "veilig" van de attractie kunt genieten. Door een telfout van de Despicable Me medewerkers, komen wij op deze bank terecht. Als compensatie krijgen we een eenmalige Express Pass, waardoor we bij een attractie naar keuze de rij mogen voorbijsteken. Vreugde! We kiezen de drukke/drukste attractie van het park: Harry Potter and the escape from Gringotts. Zonder overdrijven steken we op een wandelingetje van 2 minuten honderden mensen voorbij! :) Ha! De dag kon niet beter beginnen!!

Verder gaan we ook nog in:

  • The Simpsons ride
  • Men in Black: Alien Attack
  • Spiderman
  • Race through New York starring Jimmy Fallon
  • Een treinrit op de Hogwarts Express
  • Harry Potter and the forbidden Journey
  • en brengen we een uitgebreid bezoek aan de wereld van Harry Potter, in zowel Hogsmeade als Diagon Alley

De attracties zijn stuk voor stuk indrukwekkend en het park zelf is tot in de puntjes afgewerkt. T o p d a g ! (21500 stappen gezet, dus nu tijd voor wat rust! ;-) )


 

Verblijfplaats
Rosen Inn