Dag 6: Orlando - Daytona Beach

Wat gedaan vandaag?

Één van de meest indrukwekkende musea die we al bezocht hebben!

Vandaag stond in het teken van de ruimtevaart. Zelden ben ik in een park/museum/.. zo onder de indruk geweest als in het Kennedy Space Center. Omdat we kort na openingstijd arriveerden en het nog zeer kalm was, zijn we onmiddellijk begonnen met de (bus)tour.

Deze bracht ons langs volgende punten:

  • het Vehicle Assembly Building (VAB), het iconische gebouw met daarop het Nasa logo en Amerikaanse vlag die zich uitspreid over 21 verdiepingen. Het gebouw is trouwens ook één van de grootste gebouwen ter wereld op vlak van volume. Indien je hem in stukken opdeelt, past The Empire State Building 3/3.5 keer in het VAB
  • Lanceringsplatformen 39A en 39B
  • SpaceX, ruimtevaartbedrijf van Elon Musk (Tesla)
  • Apollo/Saturn V Center:
    • Saturn V raket: raket van meer dan 100m, die tot nu toe nog steeds de grootste en krachtigste raket ooit gebruikt is
    • Apollo 8 lancering en firing room

Verder zagen we in het center ook nog de Atlantis, één van de 8 ruimteveren die NASA heeft laten bouwen. Er werd ook heel wat aandacht gegeven aan Columbia en Challenger, ruimteveren die verongelukten in 2003 en 1986. Net als bij de 9/11 memorials in New York, wordt er hier heel respectvol met hun verleden omgegaan.

Nadien rijden we door naar Daytona Beach, waar ons hotel zich tegenover de race tracks bevindt. Maar doordat we langer bij Kennedy Space Center zijn gebleven dan verwacht, hebben we dit (nog) niet bezocht. Wel hebben we even gevoeld dat het water aan de Oostkust een pakje warmer is dan aan de Westkust. Nog een paar dagen rondtrekken en dan is het tijd om wat van de kust te genieten!


 

Verblijfplaats
Best Western Daytona