Dag 8: Fort Lauderdale - Key West

Wat gedaan vandaag?

We trekken naar het Southernmost point buoy, het meest zuidelijke punt van de VS.

Waarschuwing: deze update is geschreven na het drinken van verschillende porties alcohol onder de vorm van cocktails en cider. Geen nood, allen zijn veilig geconsumeerd op hoteldomein, dus no drink and drive. Maar elke eventuele vreemde zinsopbouw is volkomen hieraan te wijden. :)

Vandaag rijden we van Lauderdale naar "The Keys". De Keys zijn een eilandengroep van ontzettend veel kleine (en grotere eilanden). Wikipedia spreekt zelfs over 1700 eilanden. Deze bevinden zich tussen de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. We hadden beide gehoopt dat deze locatie zou samengaan met een heerlijk verfrissende zeebries, maar helaas. 90°F zegt het dashboard van onze fantastische Dodge Grand Caravan, oftewel 31/32° C. Maar de uitzichten zijn formidabel! Blauwe zee met verschillende schakeringen zover je kunt zien. Een deel van deze eilanden zijn verbonden door de U.S. Highway 1. Deze rijdt over o.a. een brug van 7 mijl (11 km).

Ons eindpunt is Key West, een eiland met een zeer bruisend centrum. Duval Street is een lange ketting van winkels en vooral cafés/bars, vaak voorzien van live muziek. Er heerst een echt zuiders sfeertje. We trekken naar o.a. het Southernmost point buoy, het meest zuidelijke punt van de VS.

Onze kamer is voorzien van een terras met hangmat en uitzicht, heerlijk. Het hotel heeft ook nog een gezellige bar, waar de barman Luis het zijn missie maakt ons (gratis!) allerlei alcoholische proevertjes te geven bovenop onze cocktails. Voor 20 dollar (nog geen 18 euro) drinken we 2 cocktails en verschillende kleine proevertjes (shots, cider, tequila,..). Probeer dat maar eens in België. Voila, mijn blog staat er op, even kijken of Luis nog steeds aan het tappen is! ;-)

Morgen op het gemak naar Miami, ons eindpunt met nog 4 overnachtingen. Even geen gesleur meer met koffers!


 

Verblijfplaats
Ibis Bay Beach resort Key West